Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τυποποίηση του Ελαιόλαδου της Μαρώνειας

Περίπου είκοσι ελαιοπαραγωγοί εδώ και 1,5 χρόνο ένωσαν τις δυνάμεις τους, κόντρα στη μιζέρια και στην απραξία και συνέστησαν τον Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό της Μαρώνειας. Στους στόχους τους είναι να προχωρήσουν άμεσα (μέσα στο 2013) στην τυποποίηση του ελαιολάδου που παράγουν και μάλιστα να το διαθέτουν και σε μικρές συσκευασίες για τις μονάδες εστίασης της περιοχής.

Οι είκοσι παραγωγοί καλλιεργούν την μαρωνίτικη (ελληνική) ποικιλία και σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν και στην βρώσιμη ελιά, αλλά και σε άλλα παράγωγα της ελιάς!
 
«Είδαμε ότι οι μοναχικές πορείες δεν οδηγούν πουθενά και αποφασίσαμε εμείς να αλλάξουμε σελίδα σε αυτή τη λανθασμένη νοοτροπία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλύτερο. Και μόνο η λέξη “Μαρώνεια” αποτελεί την καλύτερη προβολή του προϊόντος μας. Η Μαρώνεια είναι από τα αρχαία χρόνια ελαιοπαραγωγός και οινοπαραγωγός περιοχή, πιστεύουμε ότι θα κάνουμε τον κόσμο να μας εμπιστευθεί ειδικά τώρα που παρουσιάζεται στροφή προς τα τοπικά και ποιοτικά προϊόντα», σημείωσε σε δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής και την δημοσιογράφο Βάσω Μαχαίρα, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Σταμάτης Κούνιος. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους πρώτους που θα διαθέσει τη μικρή συσκευασία λαδιού, ήταν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αργύρης Αργυρόπουλος, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία προώθησης των τοπικών προϊόντων στις μονάδες εστίασης της Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...