Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι Νέοι Αγρότες για την Κοινή Γεωργική Πολιτική

Οι Νέες και οι Νέοι Αγρότες Ροδόπης καλούνται σε ανοικτή συνάντηση-συζήτηση για την Κοινή Γεωργική Πολιτική και την Πολυαπασχόληση το Σάββατο 3 Σεπ 2011, στις 20.30, λίγες μόλις ημέρες πριν το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών , που θα γίνει στην Χίο, 9-11 Σεπ 2011, με θέμα ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & Αγροτικός Τομέας.

Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών είναι αναγνωρισμένες θεσμικές Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις-ΑΣΟ και έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα 33.

Γενικός σκοπός της Ε. Ν. Α. ΡΟΔΟΠΗΣ είναι η διεκδίκηση, προαγωγή και διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και των εν γένει συμφερόντων των νέων αγροτών - μελών της, αλλά και όλων των αγροτών γενικότερα.

Η Ε.Ν.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ δεν υποκαθιστά τις άλλες Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της περιφέρειάς της και λειτουργεί παράλληλα με αυτές, εξειδικεύοντας τα ενδιαφέροντά της σε θέματα των Νέων Αγροτών, ενώ τα μέλη της μπορούν ταυτόχρονα να είναι μέλη της Αγροτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης της περιοχής τους.

Η Ε.Ν.Α. δεν μπορεί να ασκεί παραγωγικές ή εμπορικές δραστηριότητες, είτε άμεσα είτε έμμεσα, με την συμμετοχή της σε άλλα νομικά πρόσωπα, που έχουν τέτοιες δραστηριότητες και σκοπούς.

Μέλη της Ε.Ν.Α. μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες που αποδεδειγμένα - μέσω της ασφαλιστικής, συνεταιριστικής ή φορολογικής τους ταυτότητας - ασκούν κατά κύριο λόγο το αγροτικό επάγγελμα ή επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με αυτό και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ θα εκπροσωπηθεί την συνάντηση. Το τελευταίο δίμηνο η ΠΕΝΑ συμμετείχε σε 34 ενημερώσεις για την ΚΓΠ και την ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΠΛΗΣΗ στα πλαίσια προετοιμασίας για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011) αλλά και για το Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών, που ο ΟΗΕ όρισε να τιμηθεί το 2012.

Το Σάββατο, 3 Σεπ 2011, στις 20.30, στο κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κομοτηνής θα γίνει και η προετοιμασία για τις επόμενες δυνατότητες συμμετοχών της Ένωσης Νέων Αγροτών Ροδόπης, μεταξύ των οποίων θα μπορούσε να περιληφθεί η συμμετοχή στην διημερίδα «Επιστήμη & Νέοι Αγρότες» (Σέρρες, 24-25/9/2011), στο Συνέδριο για το «Κοινό μέλλον υπαίθρου & πόλης» (Ζάππειο, 27/9/2011), στην πανελλήνια συνάντηση στην Θέρμη Θεσσαλονίκης για τον προγραμματισμό της ΠΕΝΑ (29/11/2011), στην ημερίδα «Νέοι Αγρότες & Συνεργατισμός» (Agrotica, 4/2/2012) και άλλες.Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...