Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Στους δρόμους και οι αγρότες Ν.Χανίων

Με την φράση "Όχι άλλες υποχωρήσεις -Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή", η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων δίνει το σύνθημα για συμμετοχή και του αγροτικού κόσμου στις παλλαικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται καθημερινά.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΟΑΣΝ.Χανίων " Εμείς οι αγρότες του νομού Χανίων, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι εάν συνεχισθεί η πολιτική της κυβέρνησης δεν συντρέχει λόγος να μείνουμε στα χωράφια μας καθώς δεν θα υφίσταται αγροτική παραγωγή, παίρνουμε την απόφαση σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους φορείς να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι αυτή η πολιτική να αποσυρθεί.

Αυτή η απόφαση αποτελεί το ξεκίνημα νέων αγώνων από τον εξαθλιωμένο μα και αποφασισμένο κόσμο της υπαίθρου που από τη μία στόχο έχει τη συμπαράταξη με τις υπόλοιπες καταρρακωμένες οικονομικά κοινωνικές ομάδες και από την άλλη την πάλη για μια αγροτική παραγωγή για τις ανάγκες της κοινωνίας με αξιοπρέπεια και σεβασμό για τη φύση.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η δύναμη μας είναι μεγάλη και αν τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή των αγροτών σε κινητοποιήσεις δεν ήταν η αναμενόμενη (κυρίως λόγω της πολυδιάσπασης αλλά και του κομματικού συνδικαλισμού), αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα μας κάνει να ξεχάσουμε τους όλο ζωντάνια αγώνες των αρχών της δεκαετίας του 90΄μα και τους πιο πρόσφατους στο Πλατάνι.

Ίσα- ίσα έχουμε συσσωρευμένη πολύτιμη εμπειρία για να μην πέσουμε πάλι στις παγίδες και τα λάθη του παρελθόντος. Θεωρούμε δε ότι η κοινωνία του Ν.Χανίων έχει πολλά να περιμένει από τον κλάδο μας που αδικαιολόγητα σιωπά τα τελευταία χρόνια. Το χρωστάμε άλλωστε και στους υπάλληλους της τρόικας που κυβερνούν τη χώρα οι οποίοι δεν ντράπηκαν να κηρύξουν πόλεμο ακόμα και στο πιο χτυπημένο από την κρίση τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, την μικρομεσαία αγροτιά:

-καταργώντας κάθε υπόλειμμα κράτους πρόνοιας μέσω της ιδιωτικοποίησης της αγροτικής ασφάλισης (ΕΛΓΑ)
-ξεπουλώντας ακόμα και υγιείς συνεταιριστικές δομές όπως η Δωδώνη και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
-σχεδιάζοντας την ιδιωτικοποίηση τη Αγροτικής Τράπεζας όπου είναι υποθηκευμένο το 65% της αγροτικής περιουσίας
-μετατρέποντας τους συνεταιρισμούς σε Α.Ε. μεγαλοαγροτών και έμπορων και οδηγώντας σε εκποίηση μεγάλο μέρος της συνεταιριστικής περιουσίας με τον καινούριο νόμο που τόσο η κυβέρνηση αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση στήριξαν πάρα την αντισυνταγματικότητα του
- αυξάνοντας τις εισφορές στον ΟΓΑ την ίδια στιγμή που μέσω του μεσοπρόθεσμου μειώνονται οι κρατικές δαπάνες για τις συντάξεις μας
-επιβάλλοντας χαράτσι για τις κατοικίες που με τόσο κόπο και χωρίς τη βοήθεια κανενός χτίσαμε

Απέναντι στην ασφυκτική κατάσταση οπού έχουμε οδηγηθεί, μόνη μας ελπίδα αποτελούν οι ενωτικοί αγώνες με τους εργαζόμενους- ανέργους και την νεολαία της πόλης για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής – αντεργατικής πολιτικής.

Θεωρούμε ότι για να μας πάρουν σοβαρά οι αγώνες πρέπει να είναι επικίνδυνοι για το πολιτικό σύστημα και να έχουν διάρκεια. Για τούτο αυτή τη φορά επιλέγουμε μορφές αγώνα που δεν θα στρέφονται απέναντι στην κοινωνία αλλά θα έρχονται σε άμεση αντιπαράθεση με το κράτος και τους φοροληστρικούς του μηχανισμούς, για τούτο και ζητάμε και από άλλους κλάδους να σταθούν δίπλα στον αγώνα μας έτσι ώστε αυτή η μάχη να δοθεί συλλογικά και οργανωμένα και να έχει βάθος χρόνου.

Συμμετέχουμε μάχιμα στην απεργία στις 19-20 του Οκτώβρη.

Κλιμακώνουμε δυναμικά σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους φορείς και ομάδες πολιτών μέχρι την πλήρη ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Καλούμε όλους τους αγρότες, δίχως παρωπίδες και κομματισμούς, σε προσυγκέντρωση της πορείας στις 9:30 στην Αγροτική Τράπεζα (απέναντι από τον κήπο) στις 19 του Οκτώβρη για να αποφασίσουμε δημοκρατικά για το μέλλον των κινητοποιήσεων μας.

Όχι άλλες υποχωρήσεις -Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομου Χανίων Η Ενοτητα"
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...