Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μιχελογιαννάκης: "Να ακουστεί πάλι η φράση "Πατέρα θέλω να γίνω αγρότης"

Στη συνεδρίαση της Βουλής με θέμα «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους», ο βουλευτής Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης στην αρχή της ομιλίας του, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή για το πώς δημιουργήθηκε το συνεταιριστικό αγροτικό κίνημα, ανέφερε τις παθογένειες και τις σχέσεις ομηρίας που έρχεται το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να αντιμετωπίσει.
Στην συνέχεια παρουσίασε τα νέα δεδομένα που «έρχονται» με τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ), τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις. Ανέλυσε τα οφέλη που απορρέουν από την δημιουργία τους και μίλησε για τον τρόπο καταχώρησης τους στο Εθνικό Μητρώο Οργανώσεων και για τον έλεγχο τους από την Εποπτική Αρχή, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει εκσυγχρονισμός της αγοράς των αγροτικών προϊόντων μέσα από την   Διεπαγγελματική Οργάνωση, τη Διατροφική Σύμπραξη, τη Συμβολαιακή Γεωργία και το Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων. 
Τελειώνοντας  την ομιλία του και απευθυνόμενος στον Υπουργό ζήτησε :
  1. Αποζημίωση για τον περονόσπορο.
  2. Αποζημίωση κηπευτικών από τον e – coli.
  3. Μείωση του κόστους αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών με μείωση του Φ.Π.Α. στο 6%.
  4. Χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  5. Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφευχθεί η σύγχυση που δημιουργείται σχετικά με την ΚΣΟΣ και τα μέλη της.
  6. Ύπαρξη μίας ένωσης ανά Νομό.
  7. Εκλογή νέων διοικητικών Συμβουλίων και ισχύ Νόμου από 1/1/2012.     
Κλείνοντας  έκανε την παρακάτω ευχή προς τον  Υπουργό.
«Υπουργέ μου, εύχομαι στην θητεία σου να ακουστεί στον τόπο μας, όσον αφορά την επιλογή επαγγέλματος, η φράση ¨πατέρα θέλω να γίνω αγρότης¨.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...