Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΔΗ.ΣΥ. Ηρακλείου: Nέο «χαράτσι» κατά των αγροτών μας

«Ο Τομέας Αγροτικού της ΔΗ.ΣΥ. του νομού Ηρακλείου είναι κάθετα αντίθετος με την τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδίως στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Οικονόμου, με την οποία επιβάλλεται ΦΠΑ 13% στο νερό άδρευσης. Πρόκειται για ένα νέο «χαράτσι» κατά των αγροτών μας, που οδηγεί στην περαιτέρω αφαίμαξη του πρωτογενή τομέα. Από την πρώτη στιγμή, αναδείξαμε ως ΔΗ.ΣΥ. την πρωτοβουλία του Βουλευτή μας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, που ζήτησε πρώτος την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας, φέρνοντας μάλιστα το θέμα στη Βουλή. Ακολούθησαν διάφορες δηλώσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Ηρακλείου. Μένει αυτά που είπαν χθες να τα τηρήσουν και να γίνουν πράξη.


Επιπλέον, τονίζουμε ότι από τα 18 αιτήματα της ΟΑΣΝΗ, που εδώ και καιρό είναι στα χέρια του Υπουργού, δεν έχει ικανοποιηθεί έως σήμερα ούτε ένα, κάτι που επιβεβαιώνει και η Διοίκηση της Ομοσπονδίας. Αλήθεια, τι κάνει σήμερα η Διοίκηση της ΟΑΣΝΗ και προπάντων, τι κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τα μεγαλοστελέχη που ελάχιστο διάστημα πριν κατευθύνονταν κατά εκατοντάδες στο λιμάνι του Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για πολύ μικρότερης σημασίας ζητήματα;


Αναφορικά με τον περονόσπορο, θεωρούμε κρίσιμο τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους αμπελοκαλλιεργητές της Κρήτης, που στην κυριολεξία έχουν γονατίσει βλέποντας την καλλιέργειά τους κατά τα δύο τρίτα να έχει καταστραφεί. Ο Τομέας Αγροτικού της ΔΗ.ΣΥ. Ηρακλείου υποστηρίζει την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ, ώστε να δοθούν το συντομότερο δυνατόν οι σχετικές αποζημιώσεις στους πληγέντες. Ταυτόχρονα, πρέπει να προχωρήσει η αναδιάρθρωσή της αμπελοκαλλιέργειας, καθώς ο τομέας έχει προοπτική, ενώ υπάρχει και σχετική μελέτη, που συνέταξε πριν από 3 χρόνια το ΤΕΙ. Το μεν Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να πληρώσει την μελέτη, η δε Περιφέρεια να εμπλακεί στην εφαρμογή της.»

Τομέας Αγροτικού της ΔΗ.ΣΥ. Ηρακλείου:
Πρίαμος Ιερωνυμάκης (Συντονιστής)
Γιάννης Φουντουλάκης
Μανούσος Κριαράς
Διονύσης Καψάλης
Γιώργος Γιανναδάκης
Μιχάλης Μανουσάκης
Αριστείδης Χαμαλάκης
Νίκος Ψαρολογάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...