Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Οι αγρότες της Ηλείας, άλλο ένα θύμα του νέου ΦΠΑ

Σε λιγότερο από ένα μήνα οι αγρότες κατάλαβαν τι ακριβώς εννοούσε ο Πρωθυπουργός μιλώντας για τη σημασία του αγροτικού τομέα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 

Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 11% στο 13% στα τρόφιμα, κατά βάση προϊόντα αγροτικά, αποτελεί νέο σφοδρό πλήγμα στα λαϊκά εισοδήματα.

Συνυπολογίζοντας και την αύξηση κατά 5,5% στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, αλλά και τις αυξήσεις του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια, η νέα εκτίναξη του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων οδηγεί την αγροτική οικονομία στον πλήρη μαρασμό.

Η συμπίεση των τιμών παραγωγού που θα επιβάλλουν οι κερδοσκόποι του αγροτοδιατροφικού τομέα, οι μεσάζοντες και τα καρτέλ, για να προστατέψουν την κερδοφορία τους καθώς και η μείωση της ζήτησης από τους καταναλωτές συνθέτουν την εικόνα της βαθύτατης ύφεσης, στην οποία η κυβέρνηση και η τρόικα βουλιάζουν και τον αγροτικό τομέα.

Οι κυβερνητικές αυτές αποφάσεις αποτελούν ισχυρό πλήγμα για την Ηλεία, νομό κατά βάση αγροτικό. Είναι καιρός οι Ηλείοι αγρότες να γυρίσουν την πλάτη σε όσους προωθούν την καταστροφή τους και να δημιουργήσουν νέες δομές οργάνωσης, παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων τους, μακριά από μεσάζοντες και τακτικές μικροσυμφερόντων.

To Γραφείο Tύπου Συνασπισμού Ηλείας

http://synileias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...