Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Θεσμικές αλλαγές στην αγροτική πολιτική προαναγγέλλει ο Κ.Σκανδαλίδης

Σειρά θεσμικών αλλαγών στον τομέα της αγροτικής παραγωγής προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκανδαλίδης εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, εν όψει της νέας ευρωπαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) ενημερώνοντας την Τετάρτη τις κοινοβουλευτικές επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ο υπουργός έκανε λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες σχετικά με την κατανομή των πόρων με τη νέα ΚΑΠ έκανε λόγο ο υπουργός, αναφέροντας πως η Ελλάδα προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες που θα επιφέρει η εξισορρόπηση των ενισχύσεων ανάμεσα στα κράτη μέλη.

Η Ελλάδα «έχει την υποχρέωση να μην συνεχίσει το ίδιο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο υπουργός, λέγοντας πως θα πρέπει να στραφεί στην παραγωγή. Ο υπουργός ζήτησε να συναντηθεί η εθνική αντιπροσωπεία «σε μια ευρύτερη συναίνεση» εν όψει της τελικής διαδικασίας διαπραγμάτευσης στην ΕΕ για τη νέα ΚΑΠ.

Αν και δεν έχει ακόμη καθοριστεί το ύψος των κονδυλίων με τη νέα ΚΑΠ, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως θα δεσμευτεί το 1,07% του ΑΕΠ της ΕΕ.

Τονίζοντας τον σκληρό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ο Κ.Σκανδαλίδης ανέφερε πως «η ΕΕ θέλει να ξεμπερδεύει με λογιστικό τρόπο», υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να επιλεγούν ισοπεδωτικές πολιτικές και να επικρατήσουν ψυχροί υπολογισμοί αλλά «η αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης και να αναγνωρίζονται οι περιφερειακές ιδιαιτερότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...