Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

«Ράμπο» για τους... κατσικοκλέφτες

H ζωοκλοπή στην Κρήτη ζει και βασιλεύει και για το λόγο αυτό η Αστυνομία εξετάζει τρόπους αντιμετώπισής της. Στις σκέψεις των επιτελώ της ΕΛ.ΑΣ. είναι η σύσταση ειδικής ομάδας για την πάταξη της ζωοκλοπής.

   Εξετάζεται η ομάδα αυτή να αποτελείται κυρίως από άνδρες των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ), δηλαδή από ειδικούς φρουρούς, αλλά και από μερικούς αστυνομικούς, οι οποίοι υπηρέτησαν σε ειδικές υπηρεσίες και στην ύπαιθρο και διατηρούν καλές σχέσεις με κατοίκους χωριών, όπου έχουν παρατηρηθεί τα περισσότερα κρούσματα.

   Σκοπός είναι να μπορέσουν να καταστείλουν το φαινόμενο, αλλά και να προχωρήσουν σε συλλήψεις ζωοκλεφτών, καθώς μέχρι σήμερα στις περισσότερες περιπτώσεις οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τους δράστες μόνο από τύχη. Κατά κανόνα ο νόμος της σιωπής εμποδίζει το έργο των διωκτικών αρχών. Η νέα ομάδα σχεδιάζεται να αρχίσει τις εξορμήσεις μετά τις εκλογές και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη στελέχωσή της, που σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι χρονοβόρες.

   Ωστόσο, ακόμη και αν οι άνδρες αποσπαστούν από άλλες υπηρεσίες, για την ώρα δεν υπάρχει κάτι δεδομένο με τα οχήματα που θα χρειαστούν (τα οποία θα είναι τύπου τζιπ), αφού τα υφιστάμενα στο νομό δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...