Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κινητοποιήσεις για τις ταμειακές στις λαϊκές αγορές


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών, αντιδρώντας στο μέτρο της εφαρμογής του μέτρου των φορητών ταμειακών μηχανών από την 1η Οκτωβρίου, καθώς δηλώνουν ανέτοιμοι για κάτι τέτοιο και ζητούν τρίμηνη αναβολή του μέτρου.

Οι παραγωγοί διαφωνούν με την εφαρμογή του μέτρου και σύμφωνα με πληροφορίες μόνο ορισμένοι έχουν προχωρήσει στην αγορά ταμειακών μηχανών, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει ούτε την παραγγελία. Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς είναι πλέον τόσο οριακός ο χρόνος που και τώρα να παραγγείλουν τις ταμειακές μηχανές θα είναι αδύνατον να τις έχουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Οι παραγωγοί ζητούν νέο γύρο διαβούλευσης και θα προχωρήσουν σε απεργία την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010, ενώ αύριο στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών και συμβολικός αποκλεισμός.

Αιτήματα του κλάδου δεν είναι μόνο το θέμα των ταμειακών αλλά και φορολογικά ζητήματα, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα και γενικότερα προβλήματα καλής λειτουργίας του θεσμού των λαϊκών αγορών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...