Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Παρασκευή ούζου αποκλειστικά από ελληνικά σταφύλια

 Την παρασκευή ούζου αποκλειστικά από ελληνικά σταφύλια, ζητούν οι κ.κ. Έ. Νασιώκας, Β. Κεγκέρογλου & Κ. Σπηλιόπουλος: Για την παραγωγή του ούζου, ενώ στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν α΄ ύλες (ποικιλίες σταφυλιών σταφιδοποιίας, μελάσα κλπ.) εγχωρίως παραγόμενες, σήμερα γίνεται από αλκοόλη, που εισάγεται κυρίως από ευρωπαϊκές (Βουλγαρία) και τρίτες χώρες (Ουκρανία, Τουρκία). Παρότι ΜΠΟΡΟΥΣΕ η Ελλάδα να ρυθμίσει τη χρήση εγχωρίως παραγομένων α΄ υλών, για την παραγωγή αλκοόλης, πρόσφατα, η Ελλάδα κατέθεσε τον «Τεχνικό Φάκελο» του προϊόντος «ΟΥΖΟ» στην Ευρ. Επιτροπή, χωρίς σχετική πρόβλεψη. Αρμόδιοι Υπουργοί κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Κ. Μπατζελή και Λ. Κατσέλη. agronews.gr, 19/7/10
(σσ. Είτε δεν τήρησαν τον όρκο τους σαν δημόσιοι υπάλληλοι και «εξυπηρέτησαν» εισαγωγείς ή βιομηχάνους. Είτε είναι απλά ηλίθιοι-βλάκες. Είτε είναι ανίκανοι και η προϊστάμενη εκτελεστική εξουσία είναι επικίνδυνη και ανίκανη να τους ελέγξει. Είτε είναι «εχθροί» των Ελλήνων αγροτών και συνακόλουθα της Ελληνικής κοινωνίας.
Η εισαγόμενη αλκοόλη έχει μειωμένο 50% ειδικό φόρο κατανάλωσης (χάνουμε έσοδα). Η εγχώρια παραγόμενη αλκοόλη πληρώνει 100% τον ειδ. φόρο κατανάλ.
Το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών επιδεινώνεται εις βάρος της Ελλάδος.
Οι γεωργικές Α΄ ύλες των αγροτών (για αλκοόλη) μένουν απούλητες.
Οι καταναλωτές εξαπατούνται που νομίζουν ότι αγοράζουν ελληνικό ΠΓΕ προϊόν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...