Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

«Επιστράτευση» και για τους κτηνοτρόφους

Η διοίκηση της «Δωδώνης» έστειλε με δικαστικούς κλητήρες στους αγελαδοτρόφους συμβάσεις με άλλες τιμές απ' αυτές που υποτίθεται πως συμφωνήθηκαν αλλάζοντας ακόμα και την γαλακτοκομική περίοδο
Απάντηση στο ερώτημα που είχε προκύψει την προηγούμενη εβδομάδα αν τελικά η αντιπροσωπεία των παραγωγών με το διοικητικό συμβούλιο της «Δωδώνης» συμφώνησαν τελικά στις τιμές του γάλακτος ήρθε χθες με τον πιο άκομψο όμως τρόπο αφού όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλης Τζίμας ούτε λίγο ούτε πολύ η διοίκηση της Δωδώνης «επιστράτευσε» τους παραγωγούς στέλνοντάς τους δικαστικούς κλητήρες για να υπογράψουν συμβάσεις με τιμές διαφορετικές απ' αυτές που υποτίθεται πως είχαν συμφωνηθεί.Όπως ήταν λογικό η αντίδραση των κτηνοτρόφων ήταν άμεση ενώ ο κ. Τζίμας απηύθυνε κάλεσμα προς του βουλευτές της Ηπείρου ζητώντας τους να κάνουν ότι μπορούν για να απομακρύνουν τη σημερινή διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας για την οποία είπε πως οδηγεί τη «Δωδώνη» σε διάλυση.
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Την περασμένη Τρίτη ύστερα από τη συνάντηση των παραγωγών με τη διοίκηση της Δωδώνης δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου και μέχρι τη λήξη της γαλακτοκομικής περιόδου η τιμή των 39,9 λεπτών το κιλό και θα δοθούν προκαταβολές.Για το γάλα που παραδόθηκε μέχρι το τέλος Ιουνίου η τιμή να είναι τα 42 λεπτά το κιλό.Αυτό άλλωστε μετέφερε κι ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού.Με απλά λόγια δεν θα ίσχυε η τιμή αυτή μόνο για το 70% της ποσότητας και για το 30% η τιμή των 36 λεπτών.Με την αίσθηση ότι βρέθηκε η...χρυσή τομή οι παραγωγοί έφυγαν ικανοποιημένοι αλλά λίγο αργότερα ακολούθησε ανακοίνωση της διοίκησης που καμιά σχέση δεν έχει με τα «συμφωνηθέντα» και προφανώς δεν εκφράζει τους εκπροσώπους των Ενώσεων.Μία μέρα αργότερα η διοίκηση της «Δωδώνης» απέδιδε την ανακοίνωση σε «κακή συνεννόηση» διαβεβαιώνοντας ότι στα πρακτικά της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου υπάρχει καταγεγραμμένη η απόφαση για την τιμή των 39,9 λεπτών το κιλό που ισχύει από 1ης Ιουλίου για το αγελαδινό χωρίς να υπογραφούν συμφωνητικά.Όπως φαίνεται όμως η «διαβεβαίωση» αυτή της διοίκησης δεν ήταν αληθινή αφού η ίδια έστειλε δικαστικούς κλητήρες στους αγελαδοτρόφους ζητώντας τους να υπογράψουν συμβάσεις με τις παλιές τιμές.Αυτές δηλαδή που ορίζουν ότι η τιμή των 42 λεπτών θα ισχύει για το 70% της ποσότητας ενώ για το υπόλοιπο αυτή των 36 λεπτών.
Να παρέμβουν οι βουλευτές
Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού
 Μιχάλης Τζίμας έκανε λόγο για παράλογη κίνηση εκ μέρους της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας κατηγορώντας τη ότι με τις πρακτικές της οδηγεί τη «Δωδώνη» σε διάλυση και χαρακτηρίζοντας τη επικίνδυνη.«Δεν μπορεί να μείνει άλλο αυτή η διοίκηση. Δεν νοιάζεται για τη Δωδώνη» είπε χαρακτηριστικά ενώ ζήτησε από τους βουλευτές του νομού να παρέμβουν ουσιαστικά αυτή τη φορά όχι μόνο εκφράζοντας τη στήριξή τους στους κτηνοτρόφους δηλαδή και να ζητήσουν την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης.«Είναι πολιτικό πια το ζήτημα. Να αναλάβει ο καθένας της ευθύνες του. Ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί βουλευτές πρέπει να παρέμβουν άμεσα» τόνισε.
Aλλάζει και η γαλακτοκομική περίοδος
Όπως είναι λογικό οι κτηνοτρόφοι δεν υπογράφουν τις συμβάσεις αυτές οι οποίες εκτός του ότι έχουν άλλες τιμές απ' αυτές που υποτίθεται ότι συμφωνήθηκαν αλλάζουν άρδην και την γαλακτοκομική περίοδο αφού αναγράφουν πως η ισχύς του θα είναι από 1ης Ιουλίου 2010 μέχρι και 31 Ιουνίου 2011 ενώ μέχρι τώρα η περίοδος των συμβάσεων ξεκινούσε από 1ης Οκτωβρίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους. «Δεν υπάρχουν πουθενά αλλού αυτά» τόνισε ο κ. Τζίμας.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...