Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΤΕΜΠΜΕ υποσχέθηκε στους κτηνοτρόφους η Κατερίνα Μπατζελή


Πολιτικές στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, με τη λειτουργία ενός αγροτικού ταμείου εγγυοδοσίας, τύπου ΤΕΜΠΜΕ, για τις κτηνοτροφικές επενδύσεις, προανήγγειλε η Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας στις διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων είχαν συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε ται προγράμματα Leader και ΟΠΑΑΧ, για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Η κ. Μπατζελή σημείωσε ότι τις επόμενες 15 ημέρες, θα προκηρυχθούν προγράμματα περιφερειακής και αγροτικής ανάπτυξης, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" και μεταξύ άλλων, αφορούν τα τρόφιμα, τη μεσογειακή διατροφή, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και καινοτόμες πολιτικές στήριξης του αγροτικού εισόδήματος, όπως το ΤΕΜΠΕ των κτηνοτρόφων.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην ανάγκη συμβολής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να δοθεί μία διαφανής και οριστική λύση στο χωροταξικό πρόβλημα της διαχείρισης αγροτικής γης και διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους, πως σε ό,τι αφορά το 2009 οι βοσκότοποι που έχουν δηλωθεί στο ΟΣΔΕ, έχουν θεωρηθεί επιλέξιμοι και συνεπώς δε χάνουν τις επιδοτήσεις τους.

Να σημειωθεί ότι οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν πως η προωθούμενη χαρτογράφηση και ψηφιοποίηση των βοσκοτόπων, απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου, καθώς, όπως λένε, προσδιορίζει ως "δάσος", δασικές εκτάσεις, αποτελούμενες κυρίως από θάμνους και πουρνάρια, στις οποίες μέχρι σήμερα επιτρεπόταν η βόσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...