Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ο Αποστόλου για τη φορολογική επιδρομή στο αγροτικό εισόδημα και στην αγροτική περιουσία

"Σε μια κρίσιμη περίοδο, που όλοι θεωρούν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η Κυβέρνηση υιοθέτησε στην εισοδηματική πολιτική της, τη φορολογική επιδρομή στο αγροτικό εισόδημα και στην αγροτική περιουσία". 


Αυτό αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς, Βαγγέλης Αποστόλου σε ερώτησή του που θα συζητηθεί σήμερα Παρασκευή, στη Βουλή.


Και επισημαίνει:

"Το οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από την υπερφορολόγηση των αγροτών επιβαρύνεται επιπλέον με την κατάσταση που επικρατεί ήδη στην αγροτική πίστη, για την οποία η κυβέρνηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη ειδικά μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο εκκαθαριστής της «κακής» ΑΤΕ έχει στείλει πολλά ληξιπρόθεσμα δάνεια σε εισπρακτικές εταιρείες τρομοκρατώντας τους δανειολήπτες και τις οικογένειές τους, ενώ αποστέλλονται στην εφορία ληξιπρόθεσμες οφειλές από αγροτικά δάνεια, που είχαν ρυθμιστεί με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί:
1) Αν θα επανεξετάσουν τη φορολόγηση του αγροτικού χώρου αποσύροντας για τη φετινή χρονιά τις σχετικές ρυθμίσεις, και
2) Τι προτίθενται να πράξουν για τη ρευστότητα του αγροτικού χώρου, αφού ακόμη και η τελευταία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ενυπόθηκων δανείων του δεν βρίσκει εφαρμογή?"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...