Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Παράταση χρόνου αποπληρωμής και ρύθμιση οφειλών προς τον ΟΓΑ

Ζητούν ο Λευτέρης Αυγενάκης, Δάνης Τζαμτζής και δώδεκα Βουλευτές της ΝΔ


 Παράταση του χρόνου καταβολής  των ασφαλιστικών εισφορών προς τον  ΟΓΑ και δυνατότητα ρύθμισης από το πρώτο ασφαλιστικό εξάμηνο, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης από κοινού με άλλους δώδεκα Βουλευτές της ΝΔ με παρέμβασή τους, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφό τους: «πολλοί αγρότες αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα και αδυνατούν  να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΟΓΑ με αποτέλεσμα να  είναι σήμερα ανασφάλιστοι. Οι αγρότες μάλιστα, δεν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών αλλά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο ΟΓΑ ζήτα να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν».

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πολλοί αγρότες διότι δεν πλήρωσαν ένα ή και περισσότερα εξάμηνα ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να παραμένουν ανασφάλιστοι. Επιπλέον, η υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών στον ΟΓΑ καθυστερεί ένα εξάμηνο και οι πολίτες αυτοί παραμένουν ανασφάλιστοι παρόλο που είναι διατεθειμένοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

«Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ», όπως υπογραμμίζουν, «πρέπει να υπάρξει: α) παράταση χρόνου καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ και β) δυνατότητα ρύθμισης από το πρώτο ασφαλιστικό εξάμηνο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους αυτούς να ρυθμίσουν το χρέος τους και να πληρώνουν κάθε μήνα ένα ποσό ώστε σε σύντομο χρόνο να εξοφλήσουν του χρέος τους, με το αίτημα της ρύθμισης, να εκτελείται σε σύντομο χρονικό διάστημα  και με την καταβολή της 1ης δόσης να ξεκινά και πάλι η ασφάλιση τους».

Όπως αναφέρουν  οι Βουλευτές, προκειμένου να μην μένει κανείς ασφαλισμένος του ΟΓΑ χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που προσωρινά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, ζητούν να υπάρξει παράταση του χρόνου πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και την εφαρμογή προγράμματος ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ.

Την παρέμβαση κατέθεσαν από  κοινού και οι Βουλευτές Κορινθίας, κ Κ. Κόλλιας Πιερίας, κ. Κ. Κουκοδήμος, Β΄ Αθήνας, κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλος, Γρεβενών, κ. Τ. Κοψαχείλης, Φλώρινας κ. Ευ. Κωνσταντινίδης, Λακωνίας, κ. Φ. Πατριανακου, Σερρών, κ. Θ. Λεονταρίδης, Κοζάνης, κ. Μ. Παπαδοπουλος, Καβάλας,  κ. Γ. Πασχαλίδης, Άρτας, κ. Γ. Στύλιος,  Δωδεκανήσου κ. Β. Υψηλάντης και Λευκάδας κ. Θ. Σολδάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...