Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Μπαράζ κινητοποιήσεων από τους κτηνοτρόφους! Συλλαλητήριο 1 Μαρτίου στην Κομοτηνή

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από την 1η Μαρτίου οι κτηνοτρόφοι της χώρας, οι οποίες θα έχουν τη μορφή συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις, αρχής γενομένης από την Κομοτηνή.
Τις κινητοποιήσεις των γαλακτοπαραγωγών «πυροδοτούν» οι χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα και το κρέας, οι οποίες σε συνδυασμό με την εκτίναξη των τιμών των ζωοτροφών σε ποσοστό πάνω από το 100% -λόγω της τρελής κούρσας των διεθνών τιμών των δημητριακών- έχουν «γονατίσει» τον κλάδο.
Επιπλέον, ζητήματα που «καίνε» τους κτηνοτρόφους είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, η αποπληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2010 και των επιδοτήσεων, οι δυσχέρειες στα σχέδια βελτίωσης, η τοποθέτηση ηλεκτρονικών σβόλων στα προς σφαγή και εξαγωγή αμνοερίφια κ.ά.
Οι κινητοποιήσεις των γαλακτοπαραγωγών θα ξεκινήσουν την 1η Μαρτίου από την Κομοτηνή, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 23 Μαρτίου. Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν -μέσα στο Μάρτιο και έως τις αρχές του Απρίλη- σε Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ημαθία, Κιλκίς, Χαλκιδική, Κοζάνη, Θεσσαλία, Λαμία, Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Ηλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...