Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: Καταστροφικές οι προτάσεις Όλι Ρεν για τους αγρότες

Την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας στη χώρα μας, έπειτα από τις προτάσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν για τους αγρότες, εκφράζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Π. Λαφαζάνης, Μ. Κριτσωτάκης, Ευ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Ηρ. Διώτη.
Με ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή, οι βουλευτές χαρακτηρίζουν καταστροφικές τις προτάσεις της Κομισιόν σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται το μπλοκάρισμα των κοινοτικών επιδοτήσεων για αγρότες και αλιείς στις χώρες που το έλλειμμά τους υπερβαίνει ή προσεγγίζει το όριο του 3% του ΑΕΠ και το χρέος βρίσκεται πέραν του 60% του ΑΕΠ, με ανοδική πορεία.
«Για να χρυσώσει το πικρό χάπι στους αγρότες, πρότεινε τα κράτη-μέλη να υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλλουν τις σχετικές επιδοτήσεις χωρίς χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες», επισημαίνουν οι βουλευτές.
Όπως τονίζουν εν συνεχεία, ιδιαίτερα για την περίπτωση της Ελλάδας, που βρίσκεται υπό καθεστώς σκληρής επιτήρησης από την τρόικα και με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, στην πράξη απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταβάλει τις επιδοτήσεις από τον εθνικό προϋπολογισμό.
«Είναι προφανές ότι η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή της αγροτικής οικονομίας της Ελλάδας και την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση των ελλήνων αγροτών» καταλήγουν ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου να λάβει μέτρα για να μην εφαρμοστούν οι προτάσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...