Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Κουβέλης: Δικαιοσύνη και λογοδοσία στην διαχείριση των κοινοτικών πόρων

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, μετά την συνάντηση του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ναπολέοντα Μαραβέγια.


«Η νέα μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά τριάντα χρόνια εφαρμογής, είναι η τελευταία ευκαιρία για να διορθωθούν μόνιμες στρεβλώσεις. Όχι άλλα χαμένα κονδύλια, όχι άλλα λεφτά σε λάθος χέρια. Είναι η στιγμή για να χαράξουμε μια δυναμική πορεία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα.

Πρώτον: Στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις διεκδικούμε ως άμεση προτεραιότητα την αύξηση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού για τη Γεωργία, με την διασφάλιση ότι τα επιπλέον κονδύλια θα κατευθυνθούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και σύγχρονων μονάδων από νέους επιχειρηματίες στον πρωτογενή τομέα.

Δεύτερον: Την Διαφάνεια, Δικαιοσύνη και λογοδοσία στην διαχείριση των κοινοτικών πόρων

Τρίτον: Την εξασφάλιση ότι οι επιδοτήσεις θα κατευθυνθούν στους ενεργούς αγρότες, αυτούς δηλαδή που πραγματικά παράγουν, με τα κριτήρια του μητρώου αγροτών.

Τέταρτον: Την ισχυρή ανακατανομή των επιδοτήσεων βασισμένη σε κριτήρια αντικειμενικά που θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιφέρειας.

Τέλος, με την ευκαιρία της συνάντησης ζητήσαμε από τον κ. υπουργό την αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης ρευστότητας και χρηματοδότησης του κύκλου παραγωγής και εμπορίας.

Για τη ΔΗΜ.ΑΡ. κεντρικό ζήτημα είναι η στήριξη της Αγροτικής Τράπεζας, η συμμετοχή της στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης ώστε να μπορέσει να στηρίξει την αναγκαία παροχή ρευστότητας και πίστωσης στο σύστημα παραγωγής και εμπορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...